Roliga saker att göra i naturen

Det är hälsosamt för både kropp och knopp att vara i naturen. Frisk luft, vackra växter och rörelse gör att vi mår bättre på så många sätt. Skogspromenader eller vandring längs kusten är aldrig fel, men ibland vill du kanske hitta på något mer aktivt än att bara promenera. Här kommer lite tips på höstaktiviteter som du kan hitta på:

Testa dina färdigheter på skjutbanan

De flesta samhällen i Sverige har någon form av skjutbana. Skytte och jakt är nämligen ett riktigt favoritintresse bland oss svenskar, så det finns goda möjligheter att kunna utöva denna hobby där du bor. Även om du inte är intresserad av jakt så kan prickskytte vara riktigt kul.

Du behöver inte vapenlicens för att lära dig skjuta, utan du kan till exempel använda ett gevär med kolsyra som både ser ut och känns som ett riktigt vapen. Om du vill lära dig prickskytte finns det modeller för det och med kikarsikte som gör det lätt att skjuta rätt. En dag på skjutbanan ger dig både bättre färdigheter, härlig ren luft och många goda skratt med andra som är där.

Gå en svampkurs

Om du bor i närheten av en stor skog så kan du lära dig att identifiera olika svampar genom att gå en svampkurs. Du behöver bara en kurs för att lära dig om de vanligaste matsvamparna och vilka du bör undvika. De flesta kommuner har någon form av svampkurs som arrangeras av privatpersoner under hösten. Det går att lära dig allt detta själv genom en svampbok, men det är lättare att gå en svampkurs. Inte minst för att du får tips om var de eftertraktade matsvamparna finns.

Sov över i ett vindskydd

Det finns massvis med olika vindskydd i Sverige och du hittar dem genom att titta på en vindskyddskarta. Vindskydden ger ett grundläggande skydd mot väder och vind, samtidigt som det brukar finnas eldgropar med ved och ibland även toalett i närheten. Vissa vindskydd har även tillgång till vatten i närheten. Du behöver därför bara ta med dig varma kläder, ficklampa, sovsäck och liggunderlag för att sova en natt i det fria.

Lämna en kommentar