Tips så färgar du håret hemma

Hårfärgning kan vara tidskrävande och dyrt – särskilt om du är mer av en hemmablind person. Som tur är finns det en hel del saker som du kan göra och använda för att få håret färgat hemma, istället för att betala för mer än 100 dollar på salongen varje månad eller så. Du hittar flera färger hos Luxplus.

Så här färgar du håret hemma

1. Blanda någon form av balsam med önskad hårfärg tills den är krämig och jämn. Balsam fungerar som en barriär mellan ditt hår och blandningen av konditionerare och hårfärgningsmedel och skyddar därför ditt hår från skador, konditioner har också egenskaper som gör att hårfärgningen absorberas bättre.

2. Applicera blandningen i håret och låt det ligga i cirka 30 minuter eller tills det ser torrt ut. Detta sker eftersom balsam innehåller vatten som avdunstar under denna process.

3. Färga håret som om du täcker det med vanlig färg och låt det sedan vara så i 5-20 minuter beroende på hur mörk du vill ha färgen. Efter det ska du tvätta ut allt med kallt vatten först och sedan vanligt varmt vatten efteråt.

4. Använd torrschampo/talkpulver vad du än har för att absorbera alla oljor från huvudet så att de inte blandas med balsamet och blir mörkare än väntat.

5. Torrschampo kommer också att låsa in alla färger som finns kvar för att du ska kunna använda dem när du vill färga om ditt hår.

Några saker du bör tänka på när du färgar håret

Kom ihåg att balsam bara är en barriär mellan färgämnet och ditt hår, vilket innebär att du säkert kan använda vanlig färgämne såväl som permanent eftersom det kommer att absorberas av balsamet om det inte har torkat ut ännu. Så gå loss på alla de där galna färgerna du velat ha tidigare men aldrig vågat prova! De kommer fortfarande att sitta kvar på ditt huvud om du tvättar av dem efter ungefär en timme eller så. Se bara till att inte skrubba eller klia ditt huvud för mycket när du tvättar det. Detta är särskilt användbart för personer som har envisa smutsiga blonda rötter – lägg bara lite av den här blandningen ovanpå dem, låt det sitta i 30 minuter och tvätta sedan ut den med kallt vatten.

Detta är en långsiktig åtgärd. Om du inte vill färga ditt hår på ett tag kan du använda den här metoden och vara glad över att du kan återgå till din naturliga färg när du känner för det.

Balsam är inte tillräckligt bra för blekt hår; om du bleker ditt hår och vill ha mörkt hår, se till att du skaffar färg som är speciellt gjord för blekt hår. Annars ska du ta hand om konditionen först – balsam är bra för att återfukta torrt eller skadat hår, men de kommer inte att återställa skador som orsakats av blekningen.

Lämna en kommentar